Åreblad | Concept2

Åreblad

Vårt mål har vært å utforme og bygge årer som vil hjelpe deg med å ro fortere. For å oppnå dette så har våre åreblad utviklet seg med ett formål - å konvertere utøverens kraft mest mulig effektivt til fart i båten. Samtidig påvirker den unike karakteristikken til hvert åreblad følelsen gjennom rotaket. Fordi preferansene til utøvere og trenere er ulike, så er den beste måten å velge åreblad på, å lære om de alternativene som finnes og så velge de som best passer for seg.

Her er en generell oversikt over våre åreblad, med nyeste design først. For mer detaljer, klikk på navnelinkene.

Fat2

Fat2 er vårt nyeste design og inkorporerer all vår innovasjon. Det er vårt mest effektive åreblad.

Smoothie2 Vortex Edge

Smoothie2 Vortex Edge inkorporerer mye av innovasjonen i Fat2 men med en tanke mindre overflateareal.

Smoothie2 Plain Edge

Ble introdusert etter vår Big Blade, og Smoothie2 Plain Edge Edge sitter bedre i vannet enn Big Blade og bevarer et konsekvent trykk gjennom taket.

Big Blade

Big Blade—Utviklet på 1990-tallet. Med mindre du har veldig spesifikke begrunnelser for å velge Big Blade, så anbefaler vi å vurdere en av våre mer avansert åreblad.

Macon Blade

Macon Blade Tradisjonelt tulipanformet åreblad fra 1960-tallet

Lastprofil

Når et åreblad beveger seg gjennom vannet så motstår det kraftinnsatsen fra utøveren. Denne motstanden genererer lasten som utøveren kjenner. Lastprofil refererer til den varierende mengde last som utøveren kjenner mens årebladet glir gjennom vannet.

Vår utforming av åreblad har utviklet seg samtidig som vi har lært mer om veien som åreblad tar i vannet og kjennetegnene som inngår i det å lage et effektivt åreblad. Som et resultat av dette har ulike åreblad-design ulike lastprofiler. Mer effektive åreblade, som Fat2, tilbyr mer motstand tidligere i taket, mens andre tilbyr mer motstand senere. Jo større vinkel ved catch og avslutning, jo mer tydelig blir disse forskjellene.

Et åreblads lastprofil kan påvirkes av valg av åreskaft. Faktisk ble Skinny-skaftet designet med det formål å tilby en alt i alt mykere lastprofil med Fat2 blader, samtidig som årebladets effektivitet blir beholdt. Grafikken i bunnen av denne siden viser lastprofilene til ulike Concept2 åreblad.

Mens type åreblad spiller en rolle i den totale lasten til riggingen, så bør man ikke justere den totale lasten med åreblad. Finjuster heller ved hjelp av årelengde og indre arm.

Etter å ha valgt åreblad, så anbefaler vi å velge skaft.

Start på åretaket
Mykere tak i vannet ved starten på taket Hardere tak i vannet ved starten på taket
Første tredjedel av taket
Lettere last resulterer i høyere fart i håndtaket Tyngre last resulterer i lavere fart i håndtaket
Siste tredjedel av taket
Tyngre last resulterer i lavere fart i håndtaket Lettere last resulterer i høyere fart i håndtaket
Alt i alt
“Mykere” følelse av åreskaftet “Stivere” følelse av åreskaftet