Stivhetsvalg

Et åreblad og åreskaft fungerer som et system for å lage en oppfattelse av årestivhet eller “flex”. Våre nyere, mer effektive åreblad slik som Fat2 gjør at åren føles stivere alt i alt. Våre eldre åreblad slik som Big Blade, er ikke like effektive og dette gjør at åra føles mykere. Gitt dette, så er det viktig å ta åreblad inn i regnestykket når man skal finne frem til skaftutførelse og stivhet. Hvis man ikke allerede har valgt åreblad, så vil vi anbefale å gjøre det nå, og returnere og lese om våre valg rundt stivhet.

Vi tilbyr fire alternative stivhetsgrader på åreskaftene: extra soft, soft, medium og stiff. Med mindre annet er spesifisert så er disse tilgjengelig for alle åreskaft. Generelt vil det være viktig å vurdere en mykere flex, jo mer effektivt åreblad man har valgt.

For eksempel, hvis man har valgt Fat2, så bør man vurdere et mykere skaft enn man ville gjort om man hadde valgt Big Blade, Smoothie2 Plain Edge eller Smoothie2 Vortex Edge Blade. Merk at vi har lagt til Extra Soft flex som et valg til Skinny-skaftet. Dette valget ble lagt til spesifikt for dem som ønsker effektiviteten til Fat2-bladet men foretrekker en mykere vannfatningen.

Extra Soft

  • Tilgjengelig bare for Skinny.
  • Et bra valg for dem som ønsker effektiviteten ved Fat2 men foretrekker en mykere vannfatning.

Soft

  • Det mykeste alternativet for Ultralight.
  • Et godt valg for mindre utøvere, kvinner, eller masterroere, spesielt når brukt med Fat2.

Medium

  • Ultralight skaft med Medium flex har vært vårt mest populære skaft og er fortsatt et bra valg sammen med Big Blade, Smoothie2 Plain Edge og Smoothie2 Vortex Edge.
  • Fat2 med Medium flex skaft har blitt brukt med suksess av mannskap som er vant med uttalt, fast “lock-on” ved vannfatningen.
  • Dette er stiveste alternativ med Skinny

Stiff

  • Passende for de som foretrekker stiveste skaft
  • Ikke tilgjengelig med Skinny.

Måle stivhet

Stivhet måles ved hvor mye nedbøyning som finner sted i en åre når en vekt på 10 kg henges på den slik som illustrert under.

Stivhetsvalg for langårer
Valg Ultralight Skinny
Extra Soft n/a 5 cm
Soft 4.5 cm 4.5 cm
Medium 3.5 cm 4 cm
Stiff 3 cm n/a
Faktisk nedbøyning innenfor 0.25 cm av tallene nedenfor.
Alternativer for stivhet for parårer
Valg Ultralight Skinny
Extra Soft n/a 6.5 cm
Soft 5 cm 5.5 cm
Medium 4.5 cm 4.5 cm
Stiff 4 cm n/a
Faktisk nedbøyning innenfor 0.25 cm av tallene nedenfor.