Tidslinje | Concept2

Tidslinje

1975: Brødrene Peter og Dick Dreissigacker lager et par karbonfiberårer i kjøkkenet i deres leilighet mens de trente mot OL i Montreal. Selv om de mislyktes med å komme dit, så tiltrakk årene seg oppmerksomhet.

Oktober 1976: Peter og Dick drar østover i sin brødbil for å lete etter lokaler til å bygge karbonfiberårer i.

November 1976: En forlatt melkegård i Vermont kjøpes som en”reparatørs paradis” hvor Dick og Peter kan forfølge sine oppfinnelser.

Sommer 1977: USAs kvinnelige toer, Anne Warner og Anita DeFrantz, går med på å ro med Concept2 årer og bruker dem i VM.

1978–1979: Universitetslag som bruker Concept2 årer merker at farten øker. Antall bestillinger øker merkbart.

1980: Concept2 har åtte medarbeidere som arbeider i butkken i låven. Årene sendes verden over.

Tidlig 1981: Peter og Dick bestemmer seg for å lage et vinterapparat for roere. Peter spikrer sin gamle sykkel til låvegulvet og drar i den løse enden av kjedet - romaskinen er født.

Høsten 1981: Concept2 lanserer Model A Indoor Rower eller “erg” (ergometer).

1982: Roklubben CRASH-B i Boston ringer og er interessert i å være vertskap for en rokonkurranse innendørs. Arrangementet er nå verdensmesterskap i innendørsroing med 2000+ konkurrerende.

1984: Med 12 ansatte så vokser Concept2 ut av låven og flytter til Morrisville Næringspark med to andre firmaer som eneste naboer.

1986:Model B Indoor Rower lanseres med et revidert design, blant annet et viftedeksel med tanke på sikkerheten, økt komfort og en kraftig Performance Monitor.

1990: De fleste lagbåter ror nå med Concept2 årer verden over.

1991: Årebladet Big Blade introduseres, et asymmetrisk økseformet åreblad som viste seg å være 1-2% raskere enn eksisterende design.

1992: Big Blade er et vanlig syn i OL i Barcelone.

1993: Model C Indoor Rower introduseres. Den kjennetegnes med et nytt viftehus samt en redesignet skinnegang og fotstøtte.

1996: Concept2 introduserer et system for lengdejustering av årer, som tillater at den samme åren kan brukes under ulike forhold og av ulike lag.

1997: Årebladet Smoothie introduseres. Likner på Big Blade men uten en midtstilt rygg, er det renere og mer effektivt i vannet.

2000: Concept2 introduserer Concept2 Slide, et tilbehør som tilfører innendørsroing en følelse av å ro på vannet og som også muliggjør lagtrening. Concept2 lanserer også DYNO, et apparat for styrketrening.

2003: Model D Indoor Rower introduseres. Mer stille enn sine forgjengere, med et nytt ergonomisk håndtak, og en ny monitor, PM3.

August 2006: Concept2 lanserer Model E Indoor Rower. Maskinen kommer i tillegg til Model D og har PM4 monitor, 15 cm høyere sete for enklere av og påstigning, stivere ramme, dobbelt belagt finish for holdbarhet og nikkelbelagt kjede.

Desember 2006: Årebladet Fat2 introduseres. Det siste design basert på alt Concept2 vet om hvordan årebladet beveger seg gjennom vannet, bladet tilbyr det største potensial for økt fart i båten.

Juni 2009: Concept2 lanserer SkiErg, et stakeergometer og treningsredskap som tar inn en favoritt treningsform om vinteren og gjør den tilgjengelig for alle.

November 2010: Concept2 installerer de første fire av syv solcellepanel som hjelper til med å produsere en prosentdel av Concept2s elektrisitetsbehov.

Desember 2010: Concept2 introduserer Dynamic Indoor Rower, som i større grad simulerer det å ro en båt på vannet.

Mai 2011: : Concept2 introduserer åreskaftet Skinny Skinny til langårer. Dets mindre diameter tilbyr mindre stivhet mens det opprettholder slitestyrken. Det har også tilleggsfordelen med redusert vinddrag.

Juni 2011: Concept2 utvikler Dynamic Link som tillater to eller flere Dynamic Indoor Rowers å kobles sammen for å gi en lagbåtfølelse.

August 2014: Concept2 introduserer en oppdatert SkiErg med et nytt utseende, svart farge, og en intern mekanisme som reduserer slitasje på tau og tillater både staking med dobbeltak og diagonal armføring. Ergometeret får også en ny monitor, PM5..

2015: The Bantam Sculls are developed and released as a low-cost sculling oar. The Bantam Sculls incorporate the injection-molded Compact blade, a durable plastic option that is 10 cm shorter than a Smoothie2 blade.

Baking oar blades
Baker åreblad i vår kjøkkenovn
Dick rolling an early shaft
Dick står for sykkelkraften for å fullføre et tidlig skaft
Celebrating making the 1000th shaft
Skaft nummer 1000
CRASH-Bs with Model A Ergometers
Et tidlig CRASH-B med Model A ergometre
Peter and Dick Dreissigacker at FISA in 2001
Peter og Dick etter å ha vunnet toer klasse Menn 50-55 i FISA VM, september 2001