Vårens gjøremålsliste for dine årer! | Concept2

Vårens gjøremålsliste for dine årer!

Thumbnail image of author
Mar 18, 2022

 

Mens du forbereder deg på å komme tilbake på vannet denne våren, har regattaservice-teamet vårt disse tipsene for å få årer i form for rosesongen.

  1. Inspiser årene dine. Det er viktig å fange opp skader så raskt som mulig; det kan være farlig å ro med en skadet åre. Inspiser for bulker i årebladet, sprekker i skaftet eller vann i skaftet. Kjenn etter myke områder på skaftet; dette kan tyde på usynlige sprekker.
  2. Oppmuntre lagkamerater til å rapportere eventuelle skader på utstyr. Selv om utstyret ikke ser ødelagt ut, kan enkle handlinger som fisk, treffe et brofeste eller en stor tømmerstokk i elven føre til skade. Mange roere er flaue eller redde for å rapportere kollisjoner. Belønn idrettsutøvere som sier ifra.
  3. Se etter tegn til slitasje på mansjettene. En slitt mansjett vil påvirke skværing m.m. Mansjetter bør skiftes ut etter behov, men en ren og velstelt mansjett vil vare lenge.
  4. Oppbevar årer i stativer med håndtakene opp, når det er mulig. Unngå å skrape åreblader i grus, på betong og mot kai og andre harde overflater. Årebladskader oppstår oftest ved kanten av bladet på grunn av skraping eller kollisjoner.
  5. Ikke oppbevar årene dine over lengre tid i kontinuerlig sollys. Ultrafiolett lys vil til slutt forringe karbonoverflaten og forkorte årens levetid.
  6. Transport av årer på ubeskyttede takstativ av metall kan forårsake alvorlig skade. Bind ned årer med tilstrekkelig polstring, eller bruk Concept2 årekoffert for beskyttelse.
  7. Når du bærer årer til og fra brygga, ikke bunt dem sammen. Dette fører ofte til at åreblad gnisser mot hverandre under transport, og når de faller i bakken. Ha i stedet en åre i hver hånd.
  8. Hvis du må legge årer på bakken eller på en brygge, legg dem ned med tuppen av årebladene opp for å unngå slitasje. Hold årer unna veien for å bli tråkket på.
  9. Ikke skyv vekk fra brygga med årene. Øv på å skyve unna som mannskap.
  10. Ro i saltvann? Skyll utstyret etter hver bruk. Vær spesielt oppmerksom på mansjetter, klamper og svivler.
  11. Gi grepene dine spesiell oppmerksomhet, spesielt hvis du deler årer. Rengjør og desinfiser regelmessig.

Vi oppfordrer deg til å lære hvordan du bytter deler selv. Vi har instruksjoner og videoer på nettsiden vår slik at du kan gjøre jobben på egenhånd. Reparasjonsvideoer for åre

Latest Posts