Angi et mål for Takt/Frekvens i ErgData! | Concept2

Angi et mål for Takt/Frekvens i ErgData!

Thumbnail image of author
Oct 12, 2022

Concept2s ErgData-app tilbyr en flott ny funksjon: Mål for takt (RowErg og SkiErg) eller for tråkkfrekvens (BikeErg). Angi et mål for takt (spm) eller tråkkfrekvens (rpm), og måltallet vil vises ved siden av den faktiske takten/frekvensen gjennom hele treningen. Dette kan være spesielt nyttig når treningsøkten krever hyppige hastighetsendringer; du kan programmere forskjellige mål for hver del av treningen etter behov. Med andre ord er det ikke lenger behov for å sjekke en tavle eller notater under treningen!

Funksjonen varsler deg forsiktig hvis takten faller over eller under det foreskrevne måltallet ved å endre fargen på tallet, som vist i skjermbildene nedenfor. Hvis du har problemer med å nå målet, ikke frykt! Måltallet er bare ment som et påminnelsesverktøy for treningen din; treningen vil fortsette selv om du ikke treffer målet ditt.

For lav: Måltallet for takt vist i mørkeblått i øvre venstre hjørne, og faktisk takt i midten.

 

For høy: Måltallet for takt vist i rødt i øvre venstre hjørne, og faktisk takt i midten.

 

På mål: Måltallet for takt vist i øvre venstre hjørne, og faktisk takt i midten.

 

Ytterligere merknader: I eksemplene ovenfor er spm-dataene øverst til høyre, men ErgData lar deg tilpasse skjermen, slik at du kan flytte disse dataene til et annet sted på skjermen hvis du foretrekker det. Dessuten, når målet for takt/frekvens er omtalt i en WOD, så vil resultatene dine fortsatt deles på ærestavlene uavhengig av om du treffer den foreskrevne takten eller ikke.

Når du gjennomgår treningsøkten i din Concept2 Online Loggbok, vil du se måltallet for takten angitt som en hel grønn linje, og det faktiske gjennomsnittet ditt som en stiplet blå linje, som vist i skjermbildet nedenfor:

 

Hvorfor variere takten i én og samme økt?

Det er flere grunner til å variere takten eller tråkkfrekvensen i en treningsøkt, eller fra treningsøkt til treningsøkt:

  • Variering av takt eller tråkkfrekvens kan gjøre treningen mer interessant og bidra til at man holder seg konsentrert hele økta igjennom, enten det er på RowErg, BikeErg eller SkiErg.
  • Det er beviselig at intervaller har en kondisjonsfremmende effekt på treningen og intervaller kan innebære endring av både takt og innsats.
  • En taktendring er en mulighet til å sjekke teknikk og kraftanvendelse.
  • På RowErg er mål for takt, en nyttig måte å lære å anvende kraft på. Lavere takt lærer deg å akselerere gjennom taket og kontrollere mikropausen frem til nytt tak.
  • Treninger med høyere takt legger vekt på raske bevegelser.
  • Øv på endringer i intensitet og løpsstrategier: lær hvordan du går fra raske starttak til å sette deg inn i transportfart. Du kan trene på å avslutte sterkt med spurter på slutten av treningen.
  • På SkiErg kan ulik frekvens etterligne ulike forhold på snø.
  • På BikeErg kan endring av kadens simulere oppoverbakker og nedoverbakker.

Treningstips: Hvis du vil angi forskjellige måltall for takt innenfor en enkelt treningsøkt, bruk Variable Intervals. Du kan sette ulike mål for hvert intervall!

Latest Posts