ErgRace Online: Det neste steget for rokonkurranser innendørs | Concept2

ErgRace Online: Det neste steget for rokonkurranser innendørs

Thumbnail image of author
May 18, 2021

Den lite kjente historien til innendørs racing

(og hva som kommer er enklere enn noensinne)
Den første rokonkurransen innendørs fant sted vinteren 1982 ved Harvard Boathouse. Innendørs racing var en umiddelbar hit, og i 1983 ble den første programvaren for innendørs løp utviklet. Exervision gikk før Performance Monitor og kjørte på en Commodore 64 ved hjelp av magnetiske sensorer festet til svinghjulet. Da PM1 kom noen år senere, ble Exervision erstattet av Video Performance Monitor-systemet, et integrert frittstående system som ble brukt av mange av de store innendørs løpene, men det var for dyrt og klumpete til uformell bruk.

Utgivelsen av PM2 + i 1998 tillot at maskiner ble koblet sammen med e-Row på en PC. e-Row støttet også racing på internett, og mens det siste årtusenet uten tvil var litt tidlig for virtuell racing, hadde det fortsatt mange hengivne følgere. Først i 2010 ble e-Row race serveren endelig avviklet.

Det neste store spranget for racing var i 2004, da PM2 + og e-Row ble erstattet av PM3 og Venue Race Application. Dette introduserte det meste av det som fremdeles er kjent på innendørs løp i dag, fra nedtellingssekvensen "Sit Ready, Attention, ROW" til den fryktede hornlyden og de gule båtene som skrider over skjermen.

Etter 15 år med utmerket tjeneste ble Venue Race erstattet av ErgRace. ErgRace oppdaterte innendørs racingprogramvare, og vi begynte å utforske flere muligheter, inkludert å komme tilbake i det virtuelle racingspillet.

Så hva er det neste? ErgRace Online!

I fjor så COVID-19-pandemien innendørs racing slite. Med arrangører over hele verden på jakt etter løsninger for å erstatte deres vanlige arrangementer, ble virtuell racing et prioritert prosjekt, og vi begynte å jobbe med ErgRace Online.

Vi er glade for å kunne tilby det til alle som ønsker å kjøre et online løp. ErgRace Online gir folk muligheten til å lage og kjøre egne virtuelle konkurranser. Det er ingen kostnad for bruk av ErgRace Online.

En av hendelsene som allerede har brukt ErgRace Online var Fool’s Fest Sprints i april. I følge løpsdirektør Mia Zierk, "gjør ErgRace Online virtuell racing virkelig. Du får den samme opplevelsen som å være på et personlig arrangement rett i ditt eget hjem. Appen er superenkel å bruke. Vi satt den på prøve hos Fool's Fest Sprints og det var en stor suksess. Deltakerne likte virkelig å kunne konkurrere akkurat som de ville gjort hvis de alle var på samme sted. ErgRace Online er også en flott mulighet til å ro med venner. Vi bruker den to ganger i uka i forbindelse med trening, og det er perfekt. Du ror bedre når du ror med andre, og ErgRace Online gjør det enkelt å oppnå. Det beste, alle dataene dine blir automatisk lastet opp til Concept2 Loggbok, slik at de også passer sammen med Strava. Vi er store fans av appen her i Chicago på Fool's Fest Sprints. "

Fra starten ønsket vi med online racing å gi en så nær en opplevelse som mulig å konkurrere på et sted. Dette betydde at det du ser på skjermen din, burde være det samme som på et sted og sørge for at uansett hvor du var i verden, ville alle starte på samme tid og kunne følge hverandres fremgang.

Arrangører

Vi ønsket også å gjøre det så enkelt som mulig for arrangører å bruke, og å gi dem fleksibiliteten til å kjøre en rekke forskjellige typer løp når de måtte ønske. Som arrangør er det ingen programvare å laste ned. Du kjører løpene dine online via administrasjonssiden til ErgRace Online. Etter at arrangøren har opprettet en konkurranse, får de en unik 10-sifret kode for den konkurransen som bare må gis til alle utøverne som deltar.

Hver konkurranse vil ha ett eller flere løp; Du kan enten lage løpene på forhånd, slik at utøverne blir delt inn automatisk, eller for mindre løp kan du legge dem til manuelt når de har koblet seg til. Løpsarrangører kan følge løpet i nettleseren sin, og det er mulig å offentliggjøre live-visningen for tilskuere.

Deltakere

Vi ønsket også å gjøre det enkelt for idrettsutøvere å delta, noe som ikke betød bruk av en bærbar PC eller USB-kabler. Som konkurrent er alt du trenger en PM5, vår nye mobile ErgRace-app tilgjengelig for iOS og Android og en internettforbindelse. Båtvisningen på appen vil være kjent for alle som har konkurrert med Venue Race, og du vil se hvor langt frem eller bak du er fra dine rivaler. Rett etter slutten av løpet får du resultatene online i appen, mens ditt individuelle resultat blir sendt til loggboken din.

Hvis du er invitert til å delta i et løp, kan du sjekke vår side ErgRace Online for Competitors, som har all informasjonen du trenger, sammen med hvordan du tester systemkravene dine for å sikre at alt er oppdatert .

Det første fokuset for ErgRace Online er å tilby en gratis og åpen løsning for virtuelle løp. I fremtiden håper vi å tillate et bredere utvalg av treningsøkter på ErgRace Online, inkludert intervallarbeid

Latest Posts