HYROX | Concept2

HYROX

Thumbnail image of author
Mar 07, 2024


Bilde fra HYROX

Aldri hørt om HYROX? La oss introdusere deg for en konkurranse som blir mer og mer populær for hvert år. HYROX regnes som "sporten for alle", og er rettet mot både profesjonelle idrettsutøvere og hverdagslige treningsentusiaster som ønsker å ta treningen til neste nivå.

Slik fungerer det: Alle utøvere konkurrerer på samme bane i en innendørs arena, og kan delta som individuelle i enten åpen eller proff divisjon, på et lag bestående av 2 eller på et stafettlag. Konkurranseformatet er det samme uavhengig av sted – åtte forskjellige funksjonelle øvelser, etterfulgt av 1000 meter løping etter at hver øvelse er fullført. Vi er stolte av å kunne si at Concept2 RowErg og SkiErg er inkludert i dette utfordrende regimet. Både SkiErg og RowErg kommer som standard med PM5 (Performance Monitor 5) og er konstruert slik at treningsdataene er sammenlignbare for hver treningsøkt.

HYROX-gründer Christian Tötzke forklarer hvorfor Concept2 RowErg og SkiErg brukes i HYROX: «Concept2-utstyr er det beste. RowErg og SkiErg er de mest pålitelige maskinene i verden. Og viktigst av alt, enhvert arbeid på et Concept2 ergometer, med hensyn til tid og innsats, er 100 % sammenlignbart. Concept2s lange historie innen rosporten har satt en uovertruffen standard som enhver legitim sport som HYROX er avhengig av

HYROX ønsker alle utøvere velkommen, uten restriksjoner på sluttid, og uten krav til kvalifikasjoner for å delta. Faktisk fullfører over 98 % av HYROX-utøverne løpet sitt. Det er heller ikke noe spesifikt treningsprogram en utøver må følge for å delta og lykkes.

Deltakerne bruker en tidsbrikke slik at individuelle tider registreres – dette gir muligheten til å sammenligne tiden din gjennom en global rangering på HYROX sitt nettsted. De beste i hver aldersgruppe har muligheten til å konkurrere i HYROX-VM – i 2024 vil dette gå av stabelen i Nice, Frankrike, fra 7.–9. juni.

Med opprinnelse i Tyskland i 2017, arrangeres HYROX nå på over 40 steder over hele verden. I 2023 konkurrerte over 125 000 mennesker i HYROX-arrangementer rundt om i verden, med virkelig imponerende deltakelsesnivåer i Europa, hvor det er litt enklere å reise mellom løpene.

Latest Posts