4 strategier for årets vårtrening! | Concept2

4 strategier for årets vårtrening!

Thumbnail image of author
Mar 28, 2023

Sesongmessige overganger kan by på utfordringer for treningsrutinen. Været samarbeider ikke alltid og nye aktiviteter kan forårsake ømme muskler. På oppsiden så gir årstidene en mulighet for positiv endring, en tid for å introdusere nye aktiviteter i planen din, og en sjanse til å involvere noen nye muskler. Tradisjonen tro kommer vi også i år med fire tilnærminger:

Dra nytte av nye Real Time Loop i ErgData

  • Hvor mange Concept2-brukere er ute på ErgDatas Real Time Loop i dag? Hvor mange ror, staker, sykler?
  • Hvor mange land er representert? Og hvor mange har du sett siden du først begynte å bli med i loopen? Hold styr på alle nasjonalflaggene du ser.
  • Gjør det til en enkel intervalltrening ved å veksle mellom 250m hardt og 250m lett mens du beveger deg rundt sløyfen. (Det er "bøyeliner" for hver 50. meter og hver runde er 1000 meter).

Hold høy intensitet inne, mens du bygger volum ute

Hvis du er i overgangen fra innendørs til utendørs trening, hold dine mest intense treningsøkter innendørs på ergometeret mens du gradvis bygger opp volum i utendørsaktiviteten din. For å bygge opp volum, legg gradvis til 5-10 minutter til treningstiden. Etter en uke eller to, begynn å legge korte utbrudd av større intensitet til de lange treningsøktene. Dine intense treningsøkter kan være relativt korte, noe som gir deg tid til å bli kjent med utendørsaktivitetene dine. Her er noen gamle favoritter å prøve på hvilken som helst erg. Bare husk å doble antall meter på BikeErg for distansebaserte treningsøkter:

  • 15 x 1 min hardt/1 min lett
  • 2 x (10 x 40 sek hardt/40 sek lett)
  • 250m, 500m, 750m, 1000m, 750m, 500m, 250m—med 1 min pause/rolig mellom arbeidsintervallene
  • Pyramide: 1 min, 2 min, 3 min, 4 min, 3 min, 2 min, 1 min. La pausen mellom hvert intervall være like lang som intervallet foran.

Rock the WOD

Dagens Økt (Concept2 WOD) gir deg en god treningsøkt hver dag. Det kan være akkurat det du trenger for å komme i gang med vårtreningen. Og hvis du har ErgData, vår gratis app, er det et enkelt klikk for å sette opp økta på PM5. Tips for Dagens Økt:

  • Ikke gå helt i kjelleren hver dag. Varier intensiteten.
  • Start lett, hvis du ikke har gjort mye intensivt i det siste.
  • Hvis du har tilgang til RowErg, SkiErg og BikeErg, roter mellom dem.
  • Prøv å gjennomføre Dagens Økt 3 til 4 ganger i uken. Hvis du vil gjøre det hver dag, sørg for at minst et par av dem utføres lettere.

Øk antall meter med aprilsnarr-utfordringen

Vår aprilsnarr-utfordring er en streak-utfordring, noe som betyr at du vil bli utfordret til å ro, stake eller sykle hver dag i 15 dager på rad, og hver dag øker distansen. 1. april må du gjøre minst 1 000m. Den 2. april må du gjøre minst 2 000m, helt opp til 15 000m den 15. april. (Husk: BikeErg-meter teller halvparten, så du må gjøre minst 2000m på BikeErg 1. april.)

Du kan gjøre dette på The Real Time Loop! Distansen du tilbakelegger på The Real Time Loop lagres automatisk i ErgData-loggen, som igjen automatisk synkroniseres med din Concept2 Online Loggbok.

Selv om vi vanligvis ikke anbefaler å trene hver eneste dag i lang tid, kan det være en god utfordring i to uker. Du trenger ikke å gjøre hele distansen i én treningsøkt, så du har muligheten til å dele den opp i to eller flere økter. Øktene kan gjøres på forskjellige ergometre, hvis du har tilgang til dem, og du kan variere intensiteten på disse daglige øktene – vanskelige, enkle og midt i mellom.

Latest Posts