Strategier for vårtreningen | Concept2

Strategier for vårtreningen

Thumbnail image of author
Mar 29, 2022

Sesongmessige overganger kan være utfordrende for treningsrutinen din. Været samarbeider ikke alltid, nye aktiviteter kan forårsake ømme muskler, og endringene er ikke alltid jevne. På den annen side gir årstidene en mulighet for positiv endring, en tid for å introdusere nye aktiviteter i planen din, og en sjanse til å involvere noen nye muskler.

Med positive gevinster i tankene, her er fire tilnærminger å vurdere!

Øk meterne med April Fool's Challenge

Aprilsnarrutfordringen vår er en serieutfordring, noe som betyr at du blir utfordret til å ro, stake eller sykle hver dag i 15 dager på rad – og hver dag øker distansen du trenger å gjøre. 1. april må du gjøre minst 1000m. Den 2. april må du gjennomføre minst 2000m, helt opp til 15.000m den 15. april. (Husk at meter på BikeErg teller halvparten, så du må gjøre minst 2000m på BikeErg 1. april).

Selv om vi vanligvis ikke anbefaler å trene hver eneste dag i lang tid, kan det være en bra treningsutfordring i to uker. Du trenger ikke å gjøre hele distansen i én treningsøkt, så etter hvert som avstandene øker, har du muligheten til å dele den opp i to økter – en morgen, en ettermiddag.

Hvis du har tilgang til to forskjellige ergometre, kan du dele øktene dine på tvers av aktiviteter. Du kan variere intensiteten på disse daglige øktene – vurder vekslende dager med hardere og lettere intensitet.

Gjennomfør en halvmaraton ifm Global Marathon Challenge i mai

Concept2s Marathon & Century Challenge går fra 1. mai til 15. mai. Hvis en hel maraton føles som om den krever for mye forberedelsestid, bør du vurdere å takle halvparten. Ro eller stake en halvmaraton (nøyaktig 21 097 meter) eller ro/stake/sykle 50 000 m (Half Century).

Du har en solid måned til å bygge opp tid og avstand mot dette målet. Ta den lengste treningsdistansen din nå, trekk fra målet på 21k eller 50k, og del på fire. Det gir deg et mål for den ukentlige økningen i meter. Ikke hver treningsøkt bør være lang – hold noen korte og hold noen intervaller i miksen, men forleng gradvis den lengste økten mot målet. Planlegg for komfort for lange treningsøkter. Hvis du trenger en sittepute, sørg for å ha en lett tilgjengelig. (Et stykke bobleplast er et ok sitteunderlag!) Bli vant til å ha en vannflaske innen rekkevidde.

Legg til litt styrketrening til RowErg, SkiErg eller BikeErg-intervallene dine

Dra nytte av alternativet Udefinert pause på PM5. Dette lar deg angi et gjentatt arbeidsintervall, men lar pausen være uspesifisert. Denne fleksible hviletiden er når du vil gjøre ditt utvalg av styrkeøvelser, for ønsket antall sekunder eller reps.

  • Velg dine øvelser. Forslag: knebøy, situps, pushups, knebøyhopp, pullups, trapper – eller noe annet du har plass og utstyr til.
  • Bestem deg for et antall repetisjoner av hver du vil gjøre, eller sett en tid som 40 sekunder.
  • Sett opp PM5 for intervallene dine – noe i området 1–2 minutter, eller 250–500 meter – og du er i gang med en flott kombinert cardio og styrkeøkt!

Planlegg en overgang til sommersporten din

Hvis du er en person som liker å bytte til utendørssport som løping eller sykling om sommeren, er det fristende å overdrive det på de første solfylte, varme dagene. Legg en plan for en jevn overgang, trappe opp utendørs og trappe ned innendørs.

Vi bruker løping som et eksempel: om en måned; hvor vil du befinne deg mengdemessig? Du kan lage et enkelt plott for å veilede deg mens du gradvis bygger løpingen opp og kutter ned på ergingen. De to linjene vil krysse i midten, hvor du vil gjøre omtrent like deler av begge.

Når du løper, er det smart å holde innendørstreningen gående. Hvis været er dårlig, eller du kjenner på overbelastning fra f.eks. løping, kan variasjon med roing, staking eller sykling komme deg til unnsetning.

Latest Posts